Dé multidisciplinaire aanpak

Omgaan met stress, ongerustheid of depressie

Omgaan met stress, ongerustheid of depressie

Als je erg ziek bent geweest door COVID-19, kan het zijn dat je in reactie daarop angst- of stressklachten ontwikkelt. Wanneer je hiervan last hebt, helpt het om je lichaam te ontspannen.

 

Dit kun je doen middels ontspanningsoefeningen, zoals de ademhalingsoefening en de oefening aanspannen-ontspannen. Daarnaast helpt een ontspannende activiteit, zoals wandelen, in bad gaan, een boek lezen of een andere activiteit die je ontspant. In de filmpjes en het geluidsfragment krijg je tips en oefeningen om hiermee om te kunnen gaan.

Omgaan met bewegingsangst

In bijgaande vlog, legt GZ-psycholoog Stieneke Karssies uit hoe je het beste kunt omgaan met deze klachten.

Stieneke Karssies

Stieneke Karssies, werkt ruim 10 jaar als GZ-Psychologe. met haar bloeiende bedrijf Fonqle wil zij ervoor zorgen dat de wereld een klein beetje mooier wordt door positief met onszelf, en met anderen om te gaan.

Omgaan met stress, ongerustheid of depressie

Traumatische ervaring

Wanneer je opgenomen bent geweest in het ziekenhuis en in het geval van COVID-19 zelfs op de IC hebt gelegen, dan kun je dit als traumatisch ervaren. Ook momenten van benauwdheid kunnen die gevoel geven.

 

In de vlog legt GZ-psychologe Stieneke Karssies uit het ontstaan en de tips die je helpen hier mee om te gaan.

Omgaan met het gevoel na een traumatische ervaring

Omgaan met stress, ongerustheid of depressie

Onstpanning

In veel gevallen is een goede manier van rust vinden erg belangrijk. In de meditatie oefening in vlog wordt u meegenomen door Stieneke Karssies in de bodyscan.

Meditatie oefening: de Bodyscan