Dé multidisciplinaire aanpak

Problemen met aandacht, geheugen en helder kunnen denken

Problemen met aandacht, geheugen en helder kunnen denken

Wanneer je COVID-19 hebt gehad dan bestaat de kans dat je problemen krijgt met helder denken. Vooral voor mensen die op de IC aan de beademing hebben gelegen hebben een grote kans hier last van te krijgen. Voorbeelden hiervan zijn geheugenproblemen, concentratieproblemen of moeite met plannen.

 

Om te herstellen van aandachts- en geheugenproblemen is het belangrijk om je mentale weerbaarheid te bevorderen. Hiervoor zijn er diverse tips beschikbaar. Dit in je dagelijkse taken als in hulpmiddelen die helpen hierin te ondersteunen. Ook is bewegen een goede manier om op dit gebied te verbetering te krijgen.

In bijgaande vlog, legt GZ-psycholoog Stieneke Karssies uit hoe je, je mentale weerbaarheid kunt bevorderen.

Stieneke Karssies

Stieneke Karssies werkt ruim 10 jaar als GZ-Psychologe. Met haar bloeiende bedrijf Fonqle wil zij ervoor zorgen dat de wereld een klein beetje mooier wordt door positief met onszelf en met anderen om te gaan.

Ondersteunende oefeningen

Ondersteunende oefeningen

Om meer contact te maken met wat je voelt en wat meer ”uit” je hoofd te komen kan je een meditatie oefening doen. Hieronder vind je zo’n meditatie oefening, de Bodyscan.

Zie bijgaand de meditatie oefening 'de bodyscan'.

Meditatie oefeningen

‘De Bodyscan’ is een van de oefeningen die mogelijk is qua meditatie. Er zijn nog meer oefeningen te vinden online en bij specialisten. Zoek ondersteuning als je dit helpt.